cukinové cestoviny s quacamole omáčkou a domácim falafelom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cukinové cestoviny s quacamole omáčkou a domácim falafelom 1 stredná cukina quacamelo :1 veľké avokádo, citrónová šťavu z jedného citróna príp. podľa chuti, soľ, čierne korenie, jalapeňos papričky a šťava z papričiek. ( môže sa aj cesnak - ale ja som v prostred dňa neriskovala ) falafel : 2 šálky cez noc namočeného cíceru, 2 cesnaky, 2ČL tahini pasty, čierne korenie, soľ, petržlen - nadrobno príp. sušený ) rímsky kmín mletý - nie náš klasický, 1 malá cibuľa. olej Cukinové cestoviny: Cukinu nakrájame na čističi zeleniny na plátky.

POSTUP PŘÍPRAVY

quacamelo :1 veľké avokádo roztlačiť, pridať citrónovú šťavu - podľa chuti, soľ, čierne korenie, jalapeňos papričky a šťava z papričiek. ( môže sa aj cesnak - ale ja som v prostred dňa neriskovala )

falafel : 2 šálky cez noc namočeného cíceru vymixovať, pridáte 2 cesnaky, 2L tahini pasty, čierne korenie, soľ, petržlen - nadrobno ( ja som dala v rýchlosti sušený ) rímsky kmín mletý - nie náš klasický, 1 malá cibuľa - vymixovať - odložiť do chladničky aspoň 20min. ( ja som mala cez noc. Nabrať vychladnutú zmes po lyžici a vložiť do oleja - ja som tvarovala na lyžici a vložila.

Cukinové cestoviny: Cukinu nakrájame na čističi zeleniny na plátky. alebo ak máte spiralizér, urobte si špagetky. Ak nemáte ani jedno ani druhé, nakrájajte tenké kolieska nožom. všetko nakopíme a zjeme