Makovo-jablkové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 šálka polohrubej múky * 1 šálka práškového cukru * 3/4 šálky nepomletého maku * 3/4 šálky oleja a doliať mlieko do plnej šálky * 3 vajcia * 1 prášok do pečiva * 1 kg očistených a postrúhaných jabĺk * na ozdobu: čokoládová poleva alebo šľahajda * na zlepenie plátov: džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto sú suprové šťavnaté rezy pre tých, ktorým sa nechce mlieť mak. Ide sem totižto nepomletý – a máte o robotu menej. Výhoda pre tých, ktorí neznášajú umývať makový mlynček – čiže aj pre mňa. A o mletí maku ani nehovorím, brrrrrrr....... ! Obmena koláča: nemusíte robiť rezy, iba upečte cesto, oblejte čokoládou a pokrájajte na štvorce. Aj tak je koláč vynikajúci! A dôležitá info, príprava je veľmi jednoduchá, vhodná aj pre úplných nezainteresovaných začiatočníkov s oboma ľavými rukami.

1. Do väčšej misy dajte hrnček polohrubej múky,
2. pridajte práškový cukor......
3. tri štvrtiny hrnčeka nepomletého maku.....
4. a na záver hrnček olejomlieka: do 3/4 hrnčeka nalejte olej a dolejte doplna mlieko.
5. Pridajte prášok do pečiva.
6. .... a kilo postrúhaných jabĺk.
7. Cesto poriadne vymiešajte a poputuje na plech.....
8. Upečený koláč nechajte vychladnúť. Rozkrojte ho na tri rovnaké časti,
9. a všetky tri časti zlepíme lekvárom.
10. Keď všetky, tak všetky.....
11. Vrch postrašte práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou.
12. Krájajte na rezy a ozdobte šľahačkou.