Makovo-jablkové rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 šálka polohrubej múky * 1 šálka práškového cukru * 3/4 šálky nepomletého maku * 3/4 šálky oleja a doliať mlieko do plnej šálky * 3 vajcia * 1 prášok do pečiva * 1 kg očistených a postrúhaných jabĺk * na ozdobu: čokoládová poleva alebo šľahajda * na zlepenie plátov: džem
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto sú suprové šťavnaté rezy pre tých, ktorým sa nechce mlieť mak. Ide sem totižto nepomletý – a máte o robotu menej. Výhoda pre tých, ktorí neznášajú umývať makový mlynček – čiže aj pre mňa. A o mletí maku ani nehovorím, brrrrrrr....... ! Obmena koláča: nemusíte robiť rezy, iba upečte cesto, oblejte čokoládou a pokrájajte na štvorce. Aj tak je koláč vynikajúci! A dôležitá info, príprava je veľmi jednoduchá, vhodná aj pre úplných nezainteresovaných začiatočníkov s oboma ľavými rukami.
 |
1. Do väčšej misy dajte hrnček polohrubej múky, |
 |
2. pridajte práškový cukor...... |
 |
3. tri štvrtiny hrnčeka nepomletého maku..... |
 |
4. a na záver hrnček olejomlieka: do 3/4 hrnčeka nalejte olej a dolejte doplna mlieko. |
 |
5. Pridajte prášok do pečiva. |
 |
6. .... a kilo postrúhaných jabĺk. |
 |
7. Cesto poriadne vymiešajte a poputuje na plech..... |
 |
8. Upečený koláč nechajte vychladnúť. Rozkrojte ho na tri rovnaké časti, |
 |
9. a všetky tri časti zlepíme lekvárom. |
 |
10. Keď všetky, tak všetky..... |
 |
11. Vrch postrašte práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou. |
 |
12. Krájajte na rezy a ozdobte šľahačkou. |