Hovädzie mäso námornické.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mäso, 2 cibule, hladká múka, voda, červené víno, pretlak, uhorky, huby

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso ošmahnuť na masti do zlatá, vybrať a na výpeku ošmahnuť cibuľu narezanú a potom pridať asi vrchom lyžice hladkú múku a tiež ošmahnuť do zlatá a podliať asi 1/2l studenej vody aby bolo redšie a môžte aj viac. Osoliť, okoreniť a podliať 2dcl červeného vína a dve lyžice paradajkový pretlak a dusiť ak je husté pridať vodu a trocha vegety no nemusí.Keď je mäso mäkké ošmahneme na masti nakrájané uhorky, cibuľu a huby, pridať k mäsu, prevariť a podávať s knedľou. Fajne

narežeme 1cibuľku
narežeme mäso
ošmahneme na masti
keď je mäso zlatisté vyberieme a speníme cibuľku a hladkú múku a zalejeme vodou asi 1/2l
potom mäso vložiť, pridať červené víno 2dcl a 2lyžice pretlaku a variť
nakrájanú cibuľu, huby a uhorku ošmahnuť na oleji a pridať k mäsu
podávame s knedľou