Hovädzie mäso námornické.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
mäso, 2 cibule, hladká múka, voda, červené víno, pretlak, uhorky, huby
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäso ošmahnuť na masti do zlatá, vybrať a na výpeku ošmahnuť cibuľu narezanú a potom pridať asi vrchom lyžice hladkú múku a tiež ošmahnuť do zlatá a podliať asi 1/2l studenej vody aby bolo redšie a môžte aj viac. Osoliť, okoreniť a podliať 2dcl červeného vína a dve lyžice paradajkový pretlak a dusiť ak je husté pridať vodu a trocha vegety no nemusí.Keď je mäso mäkké ošmahneme na masti nakrájané uhorky, cibuľu a huby, pridať k mäsu, prevariť a podávať s knedľou. Fajne
 |
narežeme 1cibuľku |
 |
narežeme mäso |
 |
ošmahneme na masti |
 |
keď je mäso zlatisté vyberieme a speníme cibuľku a hladkú múku a zalejeme vodou asi 1/2l |
 |
potom mäso vložiť, pridať červené víno 2dcl a 2lyžice pretlaku a variť |
 |
nakrájanú cibuľu, huby a uhorku ošmahnuť na oleji a pridať k mäsu |
 |
podávame s knedľou |