Pangasius v zlatistej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rybie filety - najlepšie Pangasius, 2 väčšie mrkvy, 2 stredne veľké petržleny /alebo paštrnák/, maslo, vegeta, rasca, hrášok - nemusí byť, múka na zahustenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalšia z maminých špecialít, na ktorú sme sa vždy veľmi tešili. Na foto to síce nevyzerá až tak lákavo, zato tá chuť... A obed máte raz-dva.

štvrťky mrkvy a petržlenu nakrájame natenko
roztopiť necelú štvrťku masla
pridať nakrájanú zeleninku, orestovať, nenechať pripiecť
pridáme aspoň dve lyžičky vegety, premiešať, zaliať asi litrom vody a necháme pekne zeleninku uvariť do mäkka.
Pred koncom udusenia pridať hrášok, nechať pekne dôjsť... poprípade ešte dosoliť. Ja to pripravujem v tlakovom hrnci, tak tam dávam rovno aj hrášok - je to jedno aký, dokonca tam ani nemusí byť. Základ je len maslo, mrkva, petržlen, vegeta.
filetky prekrojím po šírke na polovice, posypem vegetou a rascou - tiež nemusí byť - ja som sa zaobišla dnes bez nej
popražíme na masle z oboch strán. Keď trošku zmäknú, dajú sa pekne pozdĺž predeliť - aj podberačkou. Skôr budú hotové.
omáčku ešte zahustíme - len jemne navŕšenou lyžicou polohrubej múky asi v 1,5 dl vody - musí byť len trošku viac hustejšia ako polievka. Nepodáva sa horúca - len teplá - takže zhustne, pomôže jej aj to maslo.
filetky opekáme z oboch strán
hotové... sú lepšie, keď sú trošku pripečené...
takto nám po chvíľke omáčka zhustne a vôbec tam necítiť múku. Ak sa nám podarí hustejšia omáčka, stačí ju rozriediť vodou, alebo vývarom.
varianta bez hrášku.....podávame *s hranolkami*. *Dobrú chuť*