Biela čokoládová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 2 vajcia°°°4 PL práškového cukru°°°55g polohrubej múky°°°50g roztopenej bielej čokolády PLNKA: 300ml smotany na šľahanie°°°350g bielej čokolády°°°250g syra mascarpone
POSTUP PŘÍPRAVY
Milujete čokoládu a zvlášť bielu? Ako ja? Tak odporúčav Vám vyskúšať túto fantastickú dobrotku. Jej chuť je neopísateľná. Ako som písala na mojom blogu, túto tortičku by som jedla a aj pripravovala snáď každý deň, kým by sa mi nezunovala a nemala by som chuť na niečo slané - napríklad :-D. Je časovo nenáročná a a a ... skúste ju !
 |
V mise vyšľaháme vajcia s práškovým cukrom dopenista dopenista :-). Preosiatu múku vmiešame do tejto žltkovej hmoty... |
 |
... a lyžicou vmiešame aj roztopenú bielu čokoládu. |
 |
Zmes dáme do vymastenej otváracej tortovej formy s priemerom cca 20 cm. Ja mám o niečo väčšiu. |
 |
V predhriatej rúre pečieme cca 16-17 minút na 180°C. Po upečení chvíľu korpus necháme chladnúť vo forme, potom tortu vyklopíme na mriežku, kde ho necháme úplne vychladnúť. Vychladnutý vrátime späť do formy. |
 |
čokoládu si rozlámeme na drobné kúsky ... |
 |
Pripravíme si plnku - zmes na povrch. Smotanu nalejeme do hrnca, necháme zovrieť, stále miešame. Necháme trošku bokom vychladnúť, vložíme na kúsky rozlámanú bielu čokoládu a znova na ohni miešame, kým sa neroztopí a nespojí so smotanou. |
 |
také čudo nám vznikne ...odstavíme z ohňa a miešame do vychladnutia. |
 |
... pridáme mascarpone a premiešame - mixérom. |
 |
Hotovú zmes vylejeme na vychladnutý korpus ... |
 |
.... a chladíme cca 2 hodky. Krásne stuhla. |
 |
Ozdobíme podľa ľubovôle :-) |
 |
Poviete si ...obyčajná biela čokoláda... no to nie, v spojitosti so smotanou a syrom mascarpone je to už niečo iné, lepšie :-) |
 |
Hriech by bol neochutnať ju :-) |
 |
Originál |