Biela čokoládová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 2 vajcia°°°4 PL práškového cukru°°°55g polohrubej múky°°°50g roztopenej bielej čokolády PLNKA: 300ml smotany na šľahanie°°°350g bielej čokolády°°°250g syra mascarpone

POSTUP PŘÍPRAVY

Milujete čokoládu a zvlášť bielu? Ako ja? Tak odporúčav Vám vyskúšať túto fantastickú dobrotku. Jej chuť je neopísateľná. Ako som písala na mojom blogu, túto tortičku by som jedla a aj pripravovala snáď každý deň, kým by sa mi nezunovala a nemala by som chuť na niečo slané - napríklad :-D. Je časovo nenáročná a a a ... skúste ju !

V mise vyšľaháme vajcia s práškovým cukrom dopenista dopenista :-). Preosiatu múku vmiešame do tejto žltkovej hmoty...
... a lyžicou vmiešame aj roztopenú bielu čokoládu.
Zmes dáme do vymastenej otváracej tortovej formy s priemerom cca 20 cm. Ja mám o niečo väčšiu.
V predhriatej rúre pečieme cca 16-17 minút na 180°C. Po upečení chvíľu korpus necháme chladnúť vo forme, potom tortu vyklopíme na mriežku, kde ho necháme úplne vychladnúť. Vychladnutý vrátime späť do formy.
čokoládu si rozlámeme na drobné kúsky ...
Pripravíme si plnku - zmes na povrch. Smotanu nalejeme do hrnca, necháme zovrieť, stále miešame. Necháme trošku bokom vychladnúť, vložíme na kúsky rozlámanú bielu čokoládu a znova na ohni miešame, kým sa neroztopí a nespojí so smotanou.
také čudo nám vznikne ...odstavíme z ohňa a miešame do vychladnutia.
... pridáme mascarpone a premiešame - mixérom.
Hotovú zmes vylejeme na vychladnutý korpus ...
.... a chladíme cca 2 hodky. Krásne stuhla.
Ozdobíme podľa ľubovôle :-)
Poviete si ...obyčajná biela čokoláda... no to nie, v spojitosti so smotanou a syrom mascarpone je to už niečo iné, lepšie :-)
Hriech by bol neochutnať ju :-)
Originál