Toskánska paradajková polievka s krevetami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 mäsitých paradajok 4 chilli papričky suchá ciabatta alebo iné biele pečivo 2 strúčiky cesnaku lúpané krevety 1 bio pomaranč zeleninový bujón vetvička rozmarínu soľ čierne korenie olivový olej
Zdroj: absik.blogspot.com/2013/06/toskanska-paradajkova-polievka-s.html
POSTUP PŘÍPRAVY
Táto polievka je orgazmus !!!
 |
Surovinky |
 |
Najprv si pripravíme krevety: nastrúhame kôru z umytého pomaranča a šťavu vytlačíme. Na troche olivového oleja opražíme krevety z oboch strán. Zalejeme pomarančovou šťavou, pridáme nastrúhanú kôru a nadrobno nasekané lístky rozmarínu. Osolíme, okoreníme a necháme odpočívať. |
 |
Paradajky nakrojíme, sparíme v horúcej vode a ošúpeme. Odstránime tuhé časti a nakrájame ich na väčšie kocky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme 2 na plátky nakrájané strúčiky cesnaku a nadrobno nasekané chilli papričky, zbavené kôstok. |
 |
Keď cesnak začne rozvoniavať, pridáme nakrájané paradajky. Dochutíme lyžičkou cukru na zvýraznenie paradajkovej chute, zalejeme pol litrom vývaru a necháme pomaly variť asi 10 minút. |
 |
Suché biele pečivo v mixéri nahrubo rozsekáme. Pridáme do hrnca a varíme ešte ďalších 10 minút. Nakoniec môžeme prihodiť za hrsť čerstvých lístkov bazalky. |
 |
Po dovarení necháme polievku asi hodinu prikrytú odpočívať. Pred podávaním ju môžeme podľa potreby znovu prihriať, dochutiť pár kvapkami olivového oleja a ozdobiť marinovanými pomarančovými krevetami.
POLIEVKA HODNÁ AJ NAJLEPŠEJ REŠTIKY :-* |