Lístkové variácie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lístkové cesto , nutela, kandizované ovocie, škoricový cukor, žltok s mliekom na potretie, na slané soľ a sezam

POSTUP PŘÍPRAVY

toto je niečo, s čím sa napiplete a zmizne za pár sekúnd a všetko som vyrobila len z jedného listkového cesta

kuk nižšie

z vyvaľkaného lístkového cesta si vykrojíme hrebienky, potrieme žltkom rozšľahaným s mliekom , uložíme na suchý plech a upečieme doružova
upečené, necháme vychladnúť, potrieme nutelou spodnú časť a priložíme druhý hrebienok, uložíme na tácku a popráškocukrujeme
hotovo
na ružičky si vykrojíme kolieska, na dve potrebujeme 5 koliesok, jedno koliesko si stočíme potretou stranou dovnútra a v polovici prestrihneme, tak nám vzniknú vnútorné lupienky, ďalšie štyri kolieska prekrojíme na polovice ( budeme mať 8 polovičiek ) a omotáme po 4 polovičky kliesok okolo vnútorného lupienka, ďalšie 4 okolo toho druhého prestrihnutého lupienka
uložíme na plech, do stredu dáme kandizované ovocie a upečieme
po upečení popráškocukrujeme
srdiečka urobíme tak, že si vyvaľkáme z cesta dlhý pruh, ktorý si preložíme zhora a zdola k stredu, potom ešte raz prehneme v polovici, narežeme asi 0,5cm kúsky, ktoré uložíme reznou stranou na plech, potrieme žltkom a posypeme škoricovým cukrom, upečieme
upečené a popráškocukrované
zo zbytku cesta som , aj keď sa lístkové cesto nemá zmiestiť, ja som to porušila, ale znova som ho 3krát prekladala, ako keď sa vyrába , aby som zachovala to listkovanie, najprv som vyvyľkané cesto potrela žltkom, povykrajovala radielkom také asi 0.5cm pásiky a prekladala z toho mriežky, ale tu už mi moja trpezlivosť niekam zdrhla, tak som vyrobila iba tri a ostatné ostali len tenučké tyčinky, posolila som posypala sezamom a upiekla
v slanom vydaní