Zemiaková baba s kyslou kapustou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky * majoránka * soľ * cibuľa * cesnak * sladká smotana * kyslá smotana * 3 vajcia * polohrubá múka na zahustenie *

POSTUP PŘÍPRAVY

Tady vorel, tady vorel!!!! Ak ste medzičasom na mňa, resp. moje recepty už zabudli – neva!!!! Skúsim nejaké antidepresíva :-)))... a pridám recept.

1. Na zemiakovú babu, ako je všeobecne známe, musíme zemiaky očistiť :-))
2. A keď nemáte ľudí na postrúhanie, tak si vystačíte s kuchynským robotom, ktorý Vám ich nastrúha za pár sekúnd. Milujem Ťa, robotík!!!!!
3. Nastrúhané zemiaky. Nechajte ich postáť a vytlačte z nich prebytočnú vodu.
4. Zemiaky poriadne osoľte, pomeľte čierne korenie a pridajte kopec majoránky.
5. Majoránky dávam veľa.... asi toľkoto.
6. Pridajte pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
7. Do zemiakov dajte trocha sladkej smotany,
8. kyslú smotanu,
9. ... a niekoľko lyžíc múky na zahustenie.
10. Zmes poriadne premiešajte,
11. a dajte do pekáča alebo na plech.
12. a dajte zapiecť asi na polhodinku pri teplote 220 stupňov.
13. Zatiaľ, aby ste náhodou nemali dlhú chvíľu, si dajte odkvapkať kyslú smotanu a ak chcete, vyškvariť slaninku alebo klobásku.
14. Odkvapkanú kapustu a vyškvarenú slaninku a klobásku dajte na zapečenú zemiakovú babu a dajte dopiecť na 10-15 minút.
15. Ende.