Zemiaková baba s kyslou kapustou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zemiaky * majoránka * soľ * cibuľa * cesnak * sladká smotana * kyslá smotana * 3 vajcia * polohrubá múka na zahustenie *
POSTUP PŘÍPRAVY
Tady vorel, tady vorel!!!! Ak ste medzičasom na mňa, resp. moje recepty už zabudli – neva!!!! Skúsim nejaké antidepresíva :-)))... a pridám recept.
|
1. Na zemiakovú babu, ako je všeobecne známe, musíme zemiaky očistiť :-)) |
|
2. A keď nemáte ľudí na postrúhanie, tak si vystačíte s kuchynským robotom, ktorý Vám ich nastrúha za pár sekúnd. Milujem Ťa, robotík!!!!! |
|
3. Nastrúhané zemiaky. Nechajte ich postáť a vytlačte z nich prebytočnú vodu. |
|
4. Zemiaky poriadne osoľte, pomeľte čierne korenie a pridajte kopec majoránky. |
|
5. Majoránky dávam veľa.... asi toľkoto. |
|
6. Pridajte pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. |
|
7. Do zemiakov dajte trocha sladkej smotany, |
|
8. kyslú smotanu, |
|
9. ... a niekoľko lyžíc múky na zahustenie. |
|
10. Zmes poriadne premiešajte, |
|
11. a dajte do pekáča alebo na plech. |
|
12. a dajte zapiecť asi na polhodinku pri teplote 220 stupňov. |
|
13. Zatiaľ, aby ste náhodou nemali dlhú chvíľu, si dajte odkvapkať kyslú smotanu a ak chcete, vyškvariť slaninku alebo klobásku. |
|
14. Odkvapkanú kapustu a vyškvarenú slaninku a klobásku dajte na zapečenú zemiakovú babu a dajte dopiecť na 10-15 minút. |
|
15. Ende. |