cuketový nákyp

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g cukina, prípadne patizón 200g saláma (moravské mäso) 200g tvrdý syr 1dcl olej 4-5 vajcia cibuľa pr.do pečiva, soľ, korenie, vegeta,

POSTUP PŘÍPRAVY

1) Ak je mladá cukina, tak umyjeme a narajbeme aj so šupkou, ak je staršia tak ošúpene, jaderník vyberieme, nesolíme, pridáme na kocky nakrájaný salám, syr, vajíčka a ostatné dostácie
2) Maslom vytrieme zapekaciu misu, vystelieme strúhankou
3) vylejeme zmes a znova zasypeme strúhankou
4) necháme piecť cca 1 hodinu ( 1/2 zakryté alobalom a 1/2 odkryté)
5) vrch je krásne chrumkavý
Nákyp môžeme jesť teplý so zemiačikmi a šalátom ( ja som si k tomu dala cviklový s jablkom a jogurtom), alebo aj na studeno sa dá zjesť.

prajem Dobrú chuť, nám - teda môjmu malému a mne to veľmi chutilo :-)