Nepečená gaštanová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 bal. /cca 220g/ sušienok /esíčka, derby.../°°°100g masla°°°250g zmrazeného gaštanového pyré°°°500ml smotany na šľahanie - 33%°°°2 vanilínové cukre°°°1 PL kakaa°°°marhuľový džem Na ozdobenie: biela čokoláda /tá je tam asi - pre mňa - najdôležitejšia/ :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak toto bolo pre mňa ako nebíčko v papulke. Úžasne sladká, gaštanové pyré s bielou čokoládou, lahodné spojenie chutí.
Zdroj: časopis 1/2013 zákusky, torty, koláče

Použila som tieto sušienky. Rozdrvila som ich...
... pridáme zmäknuté maslo a vypracujeme hmotu, ktorú natlačíme do okrúhlej formy.
Hmotu natrieme džemom,
na tento nastrúhame zmrazené gaštanové pyré.
Zo smotany na šľahanie a vanilínového cukru vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú rozotrieme na gaštanové pyré, ALE ...
... 1/3 vyšľahanej šľahačky si oddelíme a primiešame kakao.
Do cukrárenského vrecka si dáme kakaovú šľahačku a ozdobíme tortu. Postrúhanou bielou čokoládou dozdobíme stred šľahačky a zvyšné časti okolo ružičiek. Ja som si to prehodila, na gaštanové pyré som dala najprv bielu čokoládu a tak ozdobila. Čokoládové ružičky ale na tej čoko nedržali celkom pevne. Ale bolo to len pre nás, takže nám to vôbec nevadilo :-).
Na ružičky môžeme pridať ozdobné guľôčky.
Necháme poriadne stuhnúť a .... môžeme sa do nej pustiť ! Mňam.