Pečený čaj



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg ovocia podľa chuti (ja som dala, broskyne, hrozno, maliny, hrušky, čučoriedky, jablká), 400 g trstinového cukru, 1 lyžička mletej škorice, 10 - 15 ks potlčených klinčekov, šťava z jedného pomaranča

POSTUP PŘÍPRAVY

Ovocie nakrájame na menšie kocky (so šupkou), zasypeme cukrom, posypeme klinčekmi, škoricou, pridáme šťavu z pomaranča. Dáme do hlbšieho plechu a vo vyhriatej rúre pečieme na 130°C cca. 1 hodinu. Počas pečenia 2-3 krát premiešame. Ešte horúce nalejeme do pohárov a prevrátime hore dnom a necháme vychladnúť.
Príprava čaju: cca 1 pol. lyžicu (podľa chuti) zalejeme horúcou vodou.