Parížske rožky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 2 bielka, 150 g kryštálového cukru, 150 g pomletých orechov ********** Plnka: 3 vajcia, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 0,25 dcl rumu, 250 g masla ********** Na vrch: 100 g čokolády na varenie, 40 g Cera
POSTUP PŘÍPRAVY
Plech s rozmermi 33x40 cm POTRETÝ Cerou.
 |
Pripravíme si bielka, cukor a pomleté orechy. |
 |
Bielka šľaháme s najprv samostatne, potom pridáme cukor a posadíme nad paru. Šľaháme nad parou asi 10 minút. |
 |
Odstavíme z pary a pomaly primiešame pomleté orechy. Mali by byť pomleté čo najjemnejšie, aby nám neupchávali striekaciu pištoľ. |
 |
Cesto naberieme do striekacej pištole a na plech potretý Cerou robíme paličky (cca 1 cm široké a 4 cm dlhé). |
 |
A sušíme. Ja suším takto: Rúru vyhrejeme na 250 stupňov a vypneme. Dáme do nej plech s rožkami a necháme zavreté asi 10 minút. Potom necháme vypnuté, ale pootvoríme dvierka asi na 5 minút. Znovu zapneme rúru na 100 stupňov a striedame s otvorenými a zatvorenými dvierkami po 10 minút. Ale môžete sušiť aj po svojom :-) Potom necháme vychladnúť . |
 |
Na plnku šľaháme mixérom nad parou vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom, asi 15 minút. |
 |
Vanilkový krém necháme mierne vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s rumom a postupne pridávame vychladnutý krém. |
 |
Pripravenú plnku nastriekame na vychladnuté rožky a dáme stuhnúť do chladničky. |
 |
Potom už len ozdobíme čokoládou. |
 |
Alebo môžeme aj namáčať celé rožky v čokoláde. |