Suovlaki - Grécka kuchyňa ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
800 g bravčového mäsa * ............ MARINÁDA : 3 PL citrónovej šťavy * 1 ČL kryš. cukru * nadrobno nakrájaná cibuľa * 3 prelisované strúčiky cesnaku * 4 bobkové listy * 1 ČL kari korenia * 1 ČL kurkumy * ........200 ml vína * 6 PL olivového oleja * ................... OMÁČKA : biely jogurt * cesnak * soľ *
POSTUP PŘÍPRAVY
Možno ste ich už ochutnali na dovolenke v Grécku. Sú to malé špízy z bravčového , alebo jahňacieho mäsa. Sú lahodné a skvelo sa hodia na grilovačku. Inšpirácia z časopisu. Odporúčam vyskúšať. :-)
 |
1. Ja som použila kuracie mäso. Nakrájame ho na kocky veľkosti orecha. |
 |
2. Z hore uvedených surovín si vymiešame marinádu. Pridáme 200 ml vína a 6 PL olivového oleja. |
 |
3. Mäso premiešame s marinádou a necháme 12 hodín odležať. |
 |
4. Na druhý deň ho napichujeme na špízy / drevené špajdle treba namočiť asi na hodinu do vody / |
 |
5. Mäso osolíme a opekáme na grile, alebo na panvičke. |
 |
6. Podávame s omáčkou z bieleho jogurtu, cesnaku a soli. |