Šúlance na slano



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg zemiakov uvarených v šupe najlepšie deň vopred, 0,5 kg hrubej múky troška soli... cibuľa 3 kusy, čerstvý kopor, mčk, vegeta, soľ, biely jogurt...

POSTUP PŘÍPRAVY

šúlance urobíme tak že vopred uvarené zemiaky v šupe nastrúhame na jemnom strúhadle...pridáme 0,4 - 0,5 kg hrubej múky a štipku soli...cesto rukou vypracujeme nech sa spojí...ja som robila tak že som rozvaľkala cesto na hrúbku cca 1cm krájala pásy a tie na menšie kúsky(našla som to niekde tu na mimi a naozaj je to oveľa lepšie ako šúlať...dáme uvariť do vriacej vody ...keď vyplávajú nechám ešte minutku a hotovo...
asi z polovice tejto dávky som narýchlo vymyslela tento recept...
cibule nakrájame na polkrúžky a dáme smažiť na kvapku oleja...k tomu pridáme štipku cukru ja som mala hnedy...keď je cibuľa trochu osmažená pridáme podľa chuti trochu čerstvého nakrájaného kopru...vegetu, soľ, mčk...pridáme asi 4 PL kopcom gréckeho jogurtu alebo mozeme zameniť za kyslú smotanu...pol malej lyžicky horčice....necháme prebublať a pridáme šúlance....poriadne zamiešame...ja som ich nechala trochu pripiecť na panvici s tou omáčkou...hotovo...podávame s lyžičkou bieleho jogurtu a posypeme koprom...dobrú chuť...