ŽERBO TORTA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vajcia, cukor, muka, cokolada, hera,... nizsie v recepte

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Urobime si grilaž z 150 g opražených orieškov a 150 g kryštálového cukru. Cukor roztopime na panvici, ked je zlatohnedy a roztopeny pridame opražene oriešky, vylejeme to na pomasteny papier na pečenie. Keď vychladne, zomelieme na mlynčeku na orechy a odložime.
2. Upečieme si korpus z 5 vajec, 5 lyžíc horúcej vody, 200 g cukru, 175 g hladkej múky, lyžička pečivového prášku, 2 PL kakao. Žltka, cukor a vodu vymiešame na penu, pridame zmes muky, kakaa a prašku do pečiva, nakoniec sneh z bielkov. Upecieme v okruhlej forme, priemer aspon 24 cm. Po vychladnuti prekrojit na polovicu.
3. Z 5 bielkov a 5 lyžíc cukru urobime sneh, dame na spodok z formy a pomalicky ususime v trube do chrumkava.
4. 5 žltkov, 2 cele vajcia a 1 šalka cukru uvarime na pare do zhusnutia, pridame 100 g cokolady. Ked vychladne vychlahame 1 heru a pridame uvareny krem.
5. Na jeden plat cesta dame polovicu kremu, na to dame polevu z 1 cokolady, trosku masla a mlieka. (toto treba uvarit az ked mate natrete cesto, aby vam poleva nezhusla)
Na cokoladu nasypeme orieškovy grilaz lyzicou, cele to tam navrstvime.
Na to ide plat z bielkov, potom zasa krem a na vrch druhe cesto.
Krem si mozete rozdelit ta, aby vam zostalo aj na boky.
je dobre nechat tortu jeden den odstat v chladnicke.
Vyzdobit lubovolne, bud fondanom, alebo navrch cokoladova poleva, na boky slahacka.
Fotku pridam ked bude torta finalne dokoncena:-) TAKTO VYZERALA HOTOVA - mala som inu predstavu, ale zial takto to vypadlo :-)

Dobru chut!!!!