ZEMIAKOVE KLOBASY - KYSKY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 - 2 kg zemiakov, 30 dkg nadrobno pokrájanej klobásy, 10 dkg údenej slaniny alebo 20 dkg bravčových škvarkov, menšiu cibuľu, soľ, čierne korenie, majorán, 3 strúčiky cesnaku, bravčové črevá

POSTUP PŘÍPRAVY

TOTO JEDLO MILUJEMEEEEEEEEE,,,nie je to moj recept,ale konecne sme ho objavili na stranke,u nas ich stale robi svokra,,,,no idu na dracku.....kazdemu musi nabalit aj domov....

Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, majorán, čierne korenie, rozdrvený cesnak, posekanú cibuľu, na drobno pokrájanú klobásu, porezanú slaninu (môže byť aj opražená), škvarky a všetko dobre pomiešame. Takto pripravenú masu plníme do čriev a dáme variť do horúcej vody. Pozor! varíme na miernom ohni, aby črevá nepopraskali. Opatrne vyberieme z vody a dáme ochladiť.Potom dáme na pekáč a na bravčovej masti alebo oleji opečieme do ružova.