Lokše z kyslého mlieka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hrubá múka, polohrubá múka, kyslé mlieko, soľ, sóda bb (alebo prášok do pečiva), maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Mlieko vylejeme do misky, prisypeme obe múky v množstve pribl. 1:1, osolíme, pridáme cca 1 lyžičku sódy bb- vypracujeme cesto (množstvo múky presne neviem udať, ja to robím od oka, postupne pridávam múku, kým nevznikne jemné, lepkavé cesto).- z cesta spracujeme valec, ktorý pokrájame na širšie kolieska. Koliesko vyvaľkáme (treba múku, lepí sa) na hrúbku cca 0.5 cm.
1. opečieme nasucho na kolese alebo panvici
alebo
2. vyprážame na na rozpálenom oleji

Potrieme rozpusteným maslom a osolíme. Výborne sa k tomu hodí acidko ,)