Vyprážaný plnený hermelín :P

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hermelín (príp. encián alebo iný podobný syr s plesňou), cibuľa, šampiňóny, zemiaky, maslo, soľ, korenie, vajce, polohrubá múka, strúhanka, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Syr rozkrojíme pozdĺžne napoly, obe polky opatrne vydlabeme. Na panvici na masle opečieme pokrájanú cibuľu a očistené a pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a vmiešame syrovú striedku. Panvicu môžeme z ohňa odstaviť, miešame, kým sa syr nerozpustí a nespojí sa s hubami a cibuľkou. Hmotou naplníme vydlabanú polovicu syra, prikryjeme druhou, mierne zatlačíme a odložíme na chvíľu do chladničky.
Potom klasicky múka-vajce-strúhanka a vyprážame na rozpálenom oleji. Hodia sa zemiaky na všetky spôsoby.
A pozor...jeden stačiť nebude :)