Americké ovocné cookies



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 balíky okrúhlych maslových sušienok, 1/2 kg rkémového tvarohu, 2 vajcia, 8 PL kryštálového cukru, 2 ČL citrónovej šťavy, 2 ČL vanilkovej esencie (možno nahradiť vanilkovým cukrom), ľubovoľné ovocie - jahody, černice, ríbezle, maliny, hrozno, ..., tortová želatína dr. Oetker, papierové košíčky

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto koláčiky ochutnala moja sestra v USA - vypýtala si recept a keďže aj nám veľmi chutia, lebo sú osviežujúce, tak sa rada s vami oň podelím - kuk na fotorecept...

Do muffinkovej formy nakladieme papierové košíčky, do ktorých poukladáme spodnou stranou hore maslové sušienky - ja som dnes polovicu robila zo škoricových sušienok z Lídla a dobré sú tiež
Keďže mám aj formu na menšie muffinky, do ktorej sa mi sušienky nechceli napchať, tak som si pomohla - vykrojila som zo sušienok menšie kolieska pomocou klasického vykrajovátka
Takto nejako - šlo to pomerne ľahko.
A ideme na plnku - 2 celé vajcia vyšľaháme s 8. PL cukru do penista
Pridáme tvaroh - krémový, ja som použila z Lídla odtučnený
Pridáme 2 ČL citrónovej šťavy
1 ČL vanilkovej esencie - môžeme nahradiť vanilkovým cukrom
poriadne premiešame - vznikne pekný nadýchaný krém
Rozohrejeme si trúbu na 165 °C a kým sa trúba vyhreje, naplníme košíčky do 3/4 tvarohovým krémom
Kým sa nám koláčiky pečú - necháme ich piecť 20 minút, pripravíme si ovocie. Ja som dnes robila z nektariniek, ale vynikajúce sú aj z jahôd, černíc, alebo ľubovoľného ovocia, ktoré máte radi. Takže ovocie som si nakrájala, zaliala vodou a hodne pocukrovala (nevážila som, ale bolo to možno aj 5 - 6 lyžíc) a vytlačila som tam aj pol citróna. Dáme variť - od zovretia necháme ešte 1 minútu.
Ovocie scedíme do misy - šťavu nevylievajte! Zíde sa nám pri želatínovej poleve
Upečené koláčiky necháme vychladnúť - medzitým nám vychladne aj ovocie. Plnka na koláčikoch by mala vytvoriť jamku - mne sa však jamka nikdy nevytvorí! Myslím, že je to spôsobom upečenia, predsa len každá trúba pečie inak.
Nevadí - jamka, nejamka - na koláčiky si poukladáme ovocie
Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Ako tekutinu použijeme šťavu z ovocia, želatína bude chuťovo výborná. Môj tip, ak nemáte dobrú skúsenosť s používaním želatíny - kým sa želatína varí, koláčiky vopcháme do mrazničky (jednoducho na tú chvíľu vyhodím niektorý box). Želatínu nechám mierne vychladnúť a lejem ju na studené koláčiky. Okamžite stuhne a nepremáča celý koláčik.
Košíček sa od koláčiku jednoducho oddeľuje a vyzerá veľmi pekne.Mne z tejto dávky vyšlo 40 košíčkov (ale cca 12 ich bolo z menších formičiek). Dobrú chuť :)