Americké ovocné cookies

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 balíky okrúhlych maslových sušienok, 1/2 kg rkémového tvarohu, 2 vajcia, 8 PL kryštálového cukru, 2 ČL citrónovej šťavy, 2 ČL vanilkovej esencie (možno nahradiť vanilkovým cukrom), ľubovoľné ovocie - jahody, černice, ríbezle, maliny, hrozno, ..., tortová želatína dr. Oetker, papierové košíčky
POSTUP PŘÍPRAVY
Tieto koláčiky ochutnala moja sestra v USA - vypýtala si recept a keďže aj nám veľmi chutia, lebo sú osviežujúce, tak sa rada s vami oň podelím - kuk na fotorecept...
 |
Do muffinkovej formy nakladieme papierové košíčky, do ktorých poukladáme spodnou stranou hore maslové sušienky - ja som dnes polovicu robila zo škoricových sušienok z Lídla a dobré sú tiež |
 |
Keďže mám aj formu na menšie muffinky, do ktorej sa mi sušienky nechceli napchať, tak som si pomohla - vykrojila som zo sušienok menšie kolieska pomocou klasického vykrajovátka |
 |
Takto nejako - šlo to pomerne ľahko. |
 |
A ideme na plnku - 2 celé vajcia vyšľaháme s 8. PL cukru do penista |
 |
Pridáme tvaroh - krémový, ja som použila z Lídla odtučnený |
 |
Pridáme 2 ČL citrónovej šťavy |
 |
1 ČL vanilkovej esencie - môžeme nahradiť vanilkovým cukrom |
 |
poriadne premiešame - vznikne pekný nadýchaný krém |
 |
Rozohrejeme si trúbu na 165 °C a kým sa trúba vyhreje, naplníme košíčky do 3/4 tvarohovým krémom |
 |
Kým sa nám koláčiky pečú - necháme ich piecť 20 minút, pripravíme si ovocie. Ja som dnes robila z nektariniek, ale vynikajúce sú aj z jahôd, černíc, alebo ľubovoľného ovocia, ktoré máte radi.
Takže ovocie som si nakrájala, zaliala vodou a hodne pocukrovala (nevážila som, ale bolo to možno aj 5 - 6 lyžíc) a vytlačila som tam aj pol citróna. Dáme variť - od zovretia necháme ešte 1 minútu. |
 |
Ovocie scedíme do misy - šťavu nevylievajte! Zíde sa nám pri želatínovej poleve |
 |
Upečené koláčiky necháme vychladnúť - medzitým nám vychladne aj ovocie. Plnka na koláčikoch by mala vytvoriť jamku - mne sa však jamka nikdy nevytvorí! Myslím, že je to spôsobom upečenia, predsa len každá trúba pečie inak. |
 |
Nevadí - jamka, nejamka - na koláčiky si poukladáme ovocie |
 |
Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Ako tekutinu použijeme šťavu z ovocia, želatína bude chuťovo výborná. Môj tip, ak nemáte dobrú skúsenosť s používaním želatíny - kým sa želatína varí, koláčiky vopcháme do mrazničky (jednoducho na tú chvíľu vyhodím niektorý box). Želatínu nechám mierne vychladnúť a lejem ju na studené koláčiky. Okamžite stuhne a nepremáča celý koláčik. |
 |
Košíček sa od koláčiku jednoducho oddeľuje a vyzerá veľmi pekne.Mne z tejto dávky vyšlo 40 košíčkov (ale cca 12 ich bolo z menších formičiek). Dobrú chuť :) |