Bruschetta...po mojom.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bagetu alebo v mojom prípade chlieb, 8 ks rajčín, pár stoniek čerstvej bazalky, 4-6 strúčikov cesnaku, 4 Pl olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie mozzarella /nemusí byť/ ...

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr si pripravíme "náplň": rajčiny si umyjeme, prekrojíme napoly, stred vydlabeme /môžeme použiť do leča/, dužinu nakrájame na drobno a dáme do misky, cesnak ošúpeme a roztlačíme, pridáme k rajčinám, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, a pridáme nasekanú bazalku, premiešame a necháme chvíľu postáť...





Bagetu nakrájame na cca 2 cm hrubé krajce, prípadne chlieb si nakrájame na rovnako hrubé krajce a ešte prekrojíme napoly...na platni /na ktorej sa pečú lokše/ si každý krajec z obch strán zľahka opečieme. Ešte na teplé kúsky bagiet /chleba/ si navrstvíme pripravenú "zmes", podľa chuti môžeme posypať nadrobno nakrájanou mozzarellou.

xxx