Bazalkové ravioly s hlivou ustricovou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto na ravioly: cca 300 g hl. múky, 1 vajíčko, asi 1 dcl vody, soľ plnka: hliva ustricová, soľ, korenie, bazalka, sušené paradajky, parmezán (mozarella), cibuľa, olivový olej na poliatie: olivový olej, bazalka, parmezán, alebo druhá verzia - slaninka, slnečnicové semiačka
POSTUP PŘÍPRAVY
Včera som v repríze videla v relácii Tajomstvo mojej kuchyne receptík na ravioly s hlivou, vyzeral tak chutne, že dnes som ho svojim chlapom urobila na obed - rada sa podelím s jeho prípravou aj s vami :)...
 |
Najprv si pripravíme cesto - z múky, vajíčka, trošku soli a vody pripravíme hladké cesto |
 |
... tak nejako |
 |
kým cesto odpočíva, umyjeme bazalku |
 |
a nasekáme na drobno |
 |
Cestko si vyvaľkáme, nakrájame na pásy a každý druhý pás posypeme bazalkou |
 |
Bazalkové pásy prikryjeme "čistými" (ak sa vám nepodarí odrezať rovnako široké pásy, môžete si posypať len polovicu jedného pásu a prikryť druhou polovicou |
 |
Pásy znovu vyvaľkáme, vznikne nám bazalkové cesto - mňam |
 |
Pásy necháme oddychovať a ideme na plnku - na obrázku mi chýba syr, originál by mal ísť do plnky parmezán, ktorý som ja doma nemala, tak som ho nahradila mozarellou a bolo dobré aj tak ,) |
 |
nasekáme sušené paradajky |
 |
aj hlivu ustricovú si nakrájame - ja som použila len klobúčiky, nôžky sú u tejto huby tuhšie, odložila som si ich do polievky |
 |
Na olivovom oleji si speníme cibuľku, osolíme, okoreníme, pridáme bazalku a hlivu, |
 |
hliva pustí šťavu, necháme podusiť, kým sa takmer neodparí šťava Pridáme nakrájané sušené paradajky |
 |
nakoniec pridáme syr - mozarella sa v teplom stave naťahovala, ale po vychladnutí to už bolo ok |
 |
Na bazalkové pásy kladieme kôpky mierne vychladnutej plnky - v dostatočnom odstupe, ravioly budú dosť veľké |
 |
preložíme druhým pásom a upevníme prstami (môžete aj potrieť spoje bielkom, vodou, ale netreba, ak pevne pritisnete, bude to držať) |
 |
- asi tak nejako |
 |
pohárikom naznačím (nie prekrojiť!) kruhy v mieste plnky |
 |
Vykrojím štvorce a po obvode ešte upevním vidličkou - vznikne zároveň pekný vzor (tie moje ravioly nie sú zrovna nádherné, už som sa dosť ponáhľala :( ) |
 |
Ravioly vyvaríme vo vriacej osolenej vode (kým nevyplávajú, cca 4 minútky) a zatiaľ si oškvaríme slaninku, ku koncu som k nej pridala slnečnicové semiačka. Kto chce inú zdravšiu verziu, nech si na olivovom oleji ešte osmahne bazalku. |
 |
Ravioly si na tanieri polejeme slaninkou so semiačkami, alebo bazalkovým olejom, príp. posypeme parmezánom. Prajem dobrú chuť :) |