Krémový jahodový sen



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: • 130 g zmäknutého masla alebo margarínu • 80 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • 2 vajcia • 150 g hladkej múky • 1 zarovnaná kávová lyžička Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker • 2 polievkové lyžice mlieka Na náplň: • 500 g jahôd • 80 g cukru • 500 ml smotany na šľahanie • 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker • 100 ml vlažnej vody Na ozdobenie: • 250 g jahôd • 50 g marhuľového džemu • 250 ml smotany na šľahanie • 25 g nasekaných pistácií Ešte potrebujeme: • tortovú formu (Ø 26 cm) • papier na pečenie • cukrárske vrecko • štetec alebo pierko

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Na prípravu cesta vymiešame elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme vajcia a vyšľaháme. Premiešame múku s kypriacim práškom a striedavo s mliekom zašľaháme do peny. Cesto nalejeme do vymastenej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 20 minút 2. Uvoľníme okraj formy a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť. Potom okolo korpusu umiestnime očistený okraj formy. 3. Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Polovicu jahôd rozmixujeme ponorným mixérom a zmiešame s cukrom. Druhú polovicu jahôd nakrájame na malé kúsky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme spolu s vodou podľa návodu na obale. Pridáme rozmixované jahody a kúsky jahôd. Jahodovú náplň rozotrieme na korpus a uhladíme. Tortu odložíme na 1 hodinu do chladničky.4. Pred zdobením odstránime okraj formy. Umyté a očistené jahody rozkrájame na polovice a rozložíme na tortu. Marhuľový džem zahrejeme a pomocou štetca alebo pierka potrieme jahody. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie dotuha, naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na okraj torty. Povrch posypeme pistáciami.