
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
citróny * morská soľ * celé korenie * pár bobkových listov *
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetko v obrázkovom postupe........ Citróny naložené v soli a vo vlastnej šťave sa používajú na ochutenie kuskusu, alebo sa pridávajú do jedál z kuraciny .Používa sa iba kôra, ktorá sa pred použitím musí zbaviť soli. pod studenou vodou.
![]() |
1. Pripravíme si citróny, ktoré dôkladne umyjeme. Najlepšie sú chemicky neošetrené. |
![]() |
2. Citróny rarežeme do kríža, ale nedokrojíme. Musia zostať v celku. Opatrne naplníme soľou. |
![]() |
3. Vložíme do skleneného pohára, Vytlačíme na ne šťavu, aby citróny boli ponorené. Vhodíme pár bobkových listov , celé korenie a do medzierok soľ. Pohár uzavrieme a odložíme na chladné miesto. Obsah je mútny, ale postupne sa začne čistiť. Trvá to asi 4 týždne. To už je znamenie, že máme hotovo. Na konci priložím foto a budem hľadať recepty, kde sa dajú ešte využiť. |