
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Recept som si našla v časopise a môžem len odporúčať, je ľahučký a svieži a ani od roboty sa nepretrhnete :-)... Na cesto: 80g kryštálového cukru, 300g polohrubej múky, 150g Hery, 1 vajce...Na plnku: 4 vajcia, 180g kryštálového cukru, 1 Zlatý klas alebo vanilkový puding, 750g tvarohu, 80g rozpustenej Hery, 1 citrón, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 250g egrešov
POSTUP PŘÍPRAVY
Na cesto si zmiešame múku, 80g kryštálového cukru a jedno vajce a 150g Hery. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Tortovú formu alebo formu na koláč vymastíme olejom, vysypeme múkou a cesto vyvaľkáme tak, aby sme ním vyložili aj boky formy.
Pripravíme si plnku: Oddelíme si žĺtky od bielkov, bielky vyšľaháme dotuha... tvaroh /ja som použila dva odtučnené a jeden polotučný/, kryštálový cukor /180g/ a žĺtky vyšľaháme, pridáme nastrúhanú kôru z dobre umytého citróna a citrónovú šťavu, rozpustenú Heru a pudingový prášok alebo Zlatý klas a kypriaci prášok... prešľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
NAvrch poukladáme /alebo len rozsypeme/ umyté, osušené a odstopkované egreše.
Pečieme na 175 °C, 40 minút. Necháme dobre vychladnúť. Kto chce, môže povrch posypať práškovým cukrom /nám sa zdal sladký dosť/.