Lasagne s kuracím mäsom a zeleninou...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8 plátkov lasagní, 250 gramov kuracích pŕs,4 mladé cibuľky, 3 očistené mrkvy, 1⁄2 hlavičky zeleru, 200 gram tvrdého syra, 40 gramov masla... 2 PL masla na bešamel, 2 PL hladkej múky, 500ml mlieka, 3 strúčiky cesnaku, štipka mletého čierneho korenia, štipka soli

POSTUP PŘÍPRAVY

/...ak nemáme poruke hotové lasagne, urobíme si náhradu doma: malá šálka hrubej múky, malá šálka polohrubej múky, 1 ČL soli, 1 vajíčko spolu zmiešať a pomaly postupne pridávať toľko vody, aby sa nám podarilo vymiesiť kompaktné a elastické cestíčko, ktoré buď ručne vyvaľkáme na tenké plátky alebo si pomôžeme strojčekom na cestoviny. Uvaríme po dvoch plátkoch v osolenej vode, počas varenia pomocou lyžice lasagne oddeľujeme, aby sa nezlepili. Hotové vyložíme na tácku.../




Maslo si roztopíme, mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame, cibuľku nakrájame na koliesko. Na rozpustenom masle si 5 minút osmažíme pripravenú zeleninku, osolíme, pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a ešte 10 minút podusíme. Pripravíme si bešamel. Na 2 PL masla osmažíme múku, pomaly zalejeme mliekom a metličkou dôkladne rozmiešame. Povaríme, odstavíme, pridáme roztlačený cesnak, korenie a 100g nahrubo nastrúhaného syra. Lasagne uvaríme podľa návodu...
Zapekaciu misu /ja mám 19 x 28 cm/ si vymastíme /maslom alebo olejom/, na spodok dáme 2 plátky lasagní, dáme časť mäsovo-zeleninovej zmesi, časť bešamelu, znovu zakryjeme 2 plátkami lasagní, dáme časť mäsovo-zeleninovej zmesi, časť bešamelu a postup zopakujeme ešte raz. Vrch zakryjeme zvyšnými plátkami lasagní a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom /100g/. Vložíme do rúry a pečieme na 200°C , 30 minút.