Marhuľový koláčik s "polevou"...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Sezóna marhúľ je v plnom prúde, kompóty zavarené, lekvár uvarený a čo zo zvyškom? Sladkú bodku za všetkou robotou urobí aj takýto marhuľový koláčik... ♥♥♥♥♥ Budeme potrebovať: 500g hladkej múky, 1 kocka droždia /40g/, 75 g kryštálového cukru, 75 g rozpustenej Hery, 250 ml vlažného mlieka, štipka soli ♥♥♥♥♥ 300 - 500g vykôstkovaných marhúľ, 1 smotanový puding, 400 ml mlieka, 100g práškového cukru ♥♥♥♥♥ 400 ml kyslej smotany, 2 vajíčka, 100g práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku nasypeme do misky, pridáme roztopenú Heru, štipku soli, kryštálový cukor, rozdrobené droždie, zalejeme vlažným mliekom a vypracujeme vláčne polotuhé cesto /podľa potreby prilejeme ešte mlieko/, ktoré prikryjeme čistou utierkou a na teplom mieste necháme asi 45 kysnúť.


♥♥♥♥♥



Medzitým si z 400ml mlieka 2 PL práškového cukru /odoberieme z odváženého/ a smotanového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý zasypeme 80g práškového cukru a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme natenko, prenesieme vymastený na plech a urobíme si aj po bokoch "mantinel". Spodok pripraveného cesta potrieme vychladnutým pudingom, poukladáme marhule /tak husto, ako nám chutí/.


♥♥♥♥♥



Smotany a žĺtky vymiešame, bielky so 100g práškového cukru vyšľaháme dotuha a zľahka primiešame k smotanám...túto polevu lyžicou rovnomerne rozotrieme na marhule.
Pečieme na 180°C, 30-40 minút.