Zapekané zemiaky s kukuricou a nivou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky, konzerva kukurice, niva, cesnak, kyslá smotana, mlieko, maslo, soľ, čerstvá bazalka

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky si uvaríme v šupke. Keď vychladnú ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zapekaciu formu vymastíme maslom a dáme jednu vrstvu zemiakov, posolíme, posypeme kukuricou (kto má ako rád), dáme 1 strúčik cesnaku (pretlačený alebo nakrájaný), a posypeme nastrúhanou nivou a na toto všetko dáme kúsky masla. Toto vrstvenie opakujeme kým máme suroviny. Nakoniec to celé zalejeme smotanou, do ktorej sme pridali trochu mlieka a čerstvo nakrájanú bazalku. Zapekáme kým nie je vrch taký hnedo chrumkavý ,). Dobrú chuť.