Prekladaný chlebík

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g polohrubej múky *50g tuku *250ml oleja *40g droždia *1vajíčko *300ml mlieka *soľ, drvená rasca, petržlenová vňať, rôzne koreniny, sézamové semienka, tvrdý syr, šunka alebo salámka :)
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento chlebík je nenáročný na prípravu a chutný na desiatu či večeru.
 |
preosejeme si múku, pridáme tuk a koreniny - tých sa nebojte dať viac |
 |
vajíčko a soľ |
 |
kvások (pripravíme vo vlažnom mlieku s troškou cukru) |
 |
olej.... a miešame |
 |
rukou miesime cesto aspon 15 minút....bude tuhšie, ale nebojte sa :) Potom ho dáme na teplé miesto vykysnúť (30min) |
 |
Po vykysnutí (nemusí moc) prepolíme a rozvaľkáme prvú časť. Vložíme ju do vymastenej a strúhankou vysypanej formy (taká menšia forma!) |
 |
cesto potrite kečupom, alebo tam dajte paradajky...podľa chuti...na ro pokrájakú šunku a syr... (ja som dala Mortadelu) |
 |
Priložíme druhé cesto, potrieme olejom, posypeme sezamom...a necháme 20 minút podkysnúť. Potom ho šupneme do vyhriatej rúry na 180stupňov. Pečieme 45 min. Po vybratí pretrieme olejom.... |
 |
...pokrájame a.... ten chrobáčik je dekorácia :) |
 |
...papáme horúce či vychladené :) |