Moja baklažánová musaka:-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 veľký baklažán, 3 veľké paradajky, 200g syr Eidam, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 1 jarná cibuľka, štvrť hrnčeka šošovice, 1 mála lyžička kari korenia, čierne korenie, olivový olej, soľ a bazalku

POSTUP PŘÍPRAVY

Baklažán umyjeme a nakrájame asi na 1cm kolieska. Vo veľkej mise ho okoreníme čiernym korením, kari korením a pretlačeným cesnakom. Kolieska nakoniec pokvapkáme olivovým olejom a necháme asi 10minút odležať na chladnom mieste. Medzitým premyjeme šošovicu, posolíme a dáme ju variť. Keď je šošovica makká (asi za 15minút varenia) scedíme ju. Nakrájame si paradajku na malé kúsky spolu s cibuľkami. Na plech, ktorý pokvapkáme olivovým olejom ukladáme kolieska baklažánu, na ne paradajky spolu s cibuľkou a navrch posypeme šošovicou. Keď je baklažán pokrytý, zmes posolíme a poukladáme naň zvyšné kolieska.ˇDáme vyhriať trúbu na 180 stupňov a zapekáme cca 25 minút, kým baklažán nezmäkne. Po vypnutí navrch nastrúhame syr a posypeme čerstvou bazalkou. Je to pestrá a lahká mňamka, ktorá sa hodí najmä v týchto horúcich letných dňoch. Dobrú chuť prajem! :)