
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Rajčinová šťava, polohrubá múka, olej, soľ, uvarené mäsko ( aj z predchádzajúceho dňa), dva staršie rohlíky, vajíčko, mlieko, petržlenová vňať.
POSTUP PŘÍPRAVY
Pripravíme si zásmažku - v hrnci do oleja pridáme múku a krátko ju opražíme. Prilejeme paradajkovú šťavu (my sme mali domácu ale dá sa nahradiť aj paradajkovým pyré), podľa chuti dosolíme, dokoreníme, miešame a necháme prejsť varom. Pridáme uvarené mäsko, my sme mali zbytok bravčového mäska z nedeľnej polievky. Vynikajúca je však do tejto omáčky aj varená sliepka alebo kurča. Tak základ už máme hotový a môžeme servírovať.
Ale pre väčších papkáčov a pre vylepšenie meníčka som si obľúbila recept mojej babky a ako prílohu môžeme podávať knoflu - rohlíkový knedlíček. Na suchej panvici si opražíme na malé kocky nakrájaný rohlík, potom k nemu pridáme vajíčko, soľ, múku a trošku mlieka. Vypracujeme cesto, z ktorého mokrými rukami vytvarujeme guľky. Tieto potom varíme cca 10min vo vriacej osolenej vode. Tento recept vyzerá zdĺhavo, ale je to úplná hračka a tak teda dobrú chuť.