Rebarborový koláč zo špaldovej múky :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350g špaldovej múky, 350ml kyslého mlieka (cmaru), 3 PL medu (podľa chuti viac či menej), 50 g klasického masla alebo 1PL kokosového alebo orechového oleja,1 ML škorice, 1 ML sódy bicarbóny.........+ rigotta a 1 vajíčko (poprípade cukor podľa chuti) a rebarbora

POSTUP PŘÍPRAVY

V poslednej dobe som si veľmi obľúbila rebarboru a robím z nej všeličo.Tu je jeden receptík:Cesto používam ako pri tomto recepte:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=53104&user=177553

Do misky dáme múku,škoricu,sódu, med,prilejeme vychladnuté rozpustené maslo alebo olej a nakoniec cmar.Všetko spolu vareškou zmiešame,vôbec sa s tým nebavkáme.Do maslom vymazanej koláčovej formy cesto rovnomerne rozotrieme. Rigottu (tvaroh) rozmiešame s vajíčkom a nalejeme na cesto.Poukladáme umytú,osušenú a na cca 1cm pokrájanú rebarboru.Posypeme vanil.alebo škoricovým cukrom.Pečiem na 180 *C cca 40 - 45 ale záleží od trúby,preto radšej sledujte.

Tu kde žijem sa rebarbora pestuje vo veľkom a je krásne červená.Preto ja osobne ju ani nešúpem,ani nezasypávam cukrom,pretože je výborná aj tak.Jemne kyselkavá.Samozrejme vy si ju kľudne ošúpte a zasypte medom,alebo cukrom.

Prajem dobrú chuť :-)