Jelenie rezne na cibuľke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Maso z jelenieho stehna alebo pleca ( najlepšie z mladého kusa alebo lane, može však byť aj so srnca alebo daniela), cibuľa, soľ, č.m. paprika, č.m.korenie, horčica

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso zbavíme blán a šliach. Nakrájame na plátky, kt. naklepeme, posolíme a z 1-nej strany posypeme č.m. korením, z 2-hej strany zase paprikou. Možeme zľahka potrieť horčicou. Plátky odložíme do chladu a necháme postáť niekoľko hodín. Odstavíme maso a vkladáme do rozpáleného tuku a krátko opečieme z oboch strán. Vo vačšom hrnci opražíme vo výpeku na drobno posekanú cibuľu. Na ňu poukladáme pláty, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme do makka. Ak varíme v pomalovarnom hrnci ( bez prikrývky) prudké opekanie si možeme odpustiť.( V ňom sa jedlo varí tak šetrne, že sa z masa živiny nevyplavujú). Vtedy jednoducho všetko uložte do hrnca a na plno varte cca 5 hodín... do makka.