Kebabčata



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g mletého masa, 2 cibule, lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate (alebo sušenej), soľ, č.m. korenie, 7 lyžíc studenej vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Jemne pomleté maso zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, nasekanou petržlenovou vňatou, soľou, č. m. korením a v mise stále miešame. Medzitým po lyžiciach pridáme studenú vodu a stále miešame. Masovú zmes vložíme na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) do chladničky, pred prípravou mokrou rukou utvoríme valčeky vo veľkosti malíčkov, kt. hneď grilujeme na rošte ( asi 4-5 minút z každej strany) alebo vypražíme na malom množstve oleja a na teflónovej panvici. Často otáčame, aby sa pekne prepiekli. Podávame s jemne nakrájanou cibuľou (najlepšie vňaťou), paprikovým šalátom, horčicou a s chlebom.