Dokonalý krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1ks lístkového cesta, 500 ml šľahačky, 2 stužovače šľahačky, 1 vanilínový cukor, 10dkg kryštálového cukru, 2 Zlaté klasy, 800 ml mlieka, 25dkg masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme a upečieme na suchom plechu. Pred pečením vyvaľkané cesto ešte popicháme vidličkou, aby sa nám neurobili bubliny a bolo rovné aj po upečení.Z mlieka, cukru a Zlatých klasov urobíme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho vymiešame s maslom. Máme hotovú jednu plnku. Druhú plnku pripravíme tak, že si vyšľaháme šľahačku so stužovačmi. Upozorňujem, cukor sa tam už nedáva. Lístkové cesto si položíme na plech, naň navrstvíme pudingovú plnku a následne na ňu šľahačku. Nato položíme druhé lístkové cesto, ktoré sme predtým rozkrájali na štvorce. Zákusok posypeme cez sitko práškovým cukrom. Kto chce, môže poliať aj čokoládou.
Prajem dobrú chuť ! Koláčik nie je náročný, ale zato je veľmi chutný.

Upečieme si dva pláty lístkového cesta.
Z mlieka, cukru a Zlatých klasov urobíme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho vymiešame s maslom.
Vyšľaháme šľahačku so stužovačmi. Lístkové cesto si položíme na plech, naň navrstvíme pudingovú plnku a následne na ňu šľahačku.
Druhé cesto si rozkrájame na štvorce.
Nato položíme druhé lístkové cesto. Zákusok posypeme cez sitko práškovým cukrom. Kto chce, môže poliať aj čokoládou.