Špargľa v lístkovom ceste



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

špargľa, lístkove cesto, kečup, plátkový syr, šunka, vajíčko na potretie, sezamové semiačka na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Špargľu si vopred očistíme a pripravíme (orezať konce, prípadne aj ošúpať, zelená nemusí byť zbavená vrchnej vrstvy, biela áno) a dáme na cca 5 minút variť do vody, do ktorej sme dali cca 2 PL soli, 1 PL cukru....
vyberieme a necháme na tanieri...

Lístkové cesto si vyvaľkáme a rozdelíme na cca 8-10 štvorcov (z chladeného mi vyšlo 6, nakoľko toto je už vyvaľkané, mrazené som si spravila väčšie, tak aj viac ks potom bolo), veľkosť cca 10-15 cm, podľa toho, aké chceme rožky :)

na pripravené štvorce dáme trošku kečupu, na to plátok šunky, plátok syra, 3-4 kusky uvarenej špargle, zatočíme, ja som prepichla špáratkom, aby sa mi pri pečení nerozliali, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom...

pečieme na 180C cca 25-30 minút....