Kura na zelenom kari



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

viď postup

POSTUP PŘÍPRAVY

.

Na prípravu potrebujeme: kuracie stehná - 3ks, vykostené, nakrájané, brokolica - nakrájaná na čo najmenšie ružičky, kokosové mlieko (krém), pasta zelené kari, kúsok zázvoru, posekaná bazalka a mäta (pár lístkov), cesnak, limetky
Na oleji si krátko osmažíme nakrájaný cesnak, po chvíli pridáme kuracie stehná, posolíme a okoreníme namletým čiernym korením. Vhodíme k tomu celý kúsok zázvoru. Ten tam necháme po celú dobu varenia. Pred koncom ho vyberieme.
po chvíli, keď je mäsko trochu opečené, zalejeme trochou vody a pridáme cca 2 čajové lyžičky kari pasty (radšej počas pridávania ochutnajte, lebo je dosť pikantná). Necháme chvíľu dusiť.
Po asi 5tich minútach dusenia pridáme brokolicu, prilejeme ešte trochu vody ak treba, aby sa dusila aj brokolica. Pridáme aj nasekané bylinky.
Po asi 10 minútach, keď je už brokolica hotová prilejeme plechovku kokosového mlieka. Necháme prevrieť, a pridáme šťavu z 1-2 limetiek (podľa chuti). Ochutnáme, podľa potreby dochutíme.
Keď sa nám to všetko aj s kokosovým mliekom spojilo, oddelíme zopár kúskov brokolice a trochu šťavy do nejakej misky, kde to rozmixujeme. Pozor aby v tom nebolo aj kuracie mäsko. Táto zmixovaná masa nám slúži na zahustenie. Vmiešame do zvyšku a jedlo je hotové. Podávame s ryžou.