Kura na zelenom kari

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
viď postup
POSTUP PŘÍPRAVY
.
 |
Na prípravu potrebujeme: kuracie stehná - 3ks, vykostené, nakrájané, brokolica - nakrájaná na čo najmenšie ružičky, kokosové mlieko (krém), pasta zelené kari, kúsok zázvoru, posekaná bazalka a mäta (pár lístkov), cesnak, limetky |
 |
Na oleji si krátko osmažíme nakrájaný cesnak, po chvíli pridáme kuracie stehná, posolíme a okoreníme namletým čiernym korením. Vhodíme k tomu celý kúsok zázvoru. Ten tam necháme po celú dobu varenia. Pred koncom ho vyberieme. |
 |
po chvíli, keď je mäsko trochu opečené, zalejeme trochou vody a pridáme cca 2 čajové lyžičky kari pasty (radšej počas pridávania ochutnajte, lebo je dosť pikantná). Necháme chvíľu dusiť. |
 |
Po asi 5tich minútach dusenia pridáme brokolicu, prilejeme ešte trochu vody ak treba, aby sa dusila aj brokolica. Pridáme aj nasekané bylinky. |
 |
Po asi 10 minútach, keď je už brokolica hotová prilejeme plechovku kokosového mlieka. Necháme prevrieť, a pridáme šťavu z 1-2 limetiek (podľa chuti). Ochutnáme, podľa potreby dochutíme. |
 |
Keď sa nám to všetko aj s kokosovým mliekom spojilo, oddelíme zopár kúskov brokolice a trochu šťavy do nejakej misky, kde to rozmixujeme. Pozor aby v tom nebolo aj kuracie mäsko. Táto zmixovaná masa nám slúži na zahustenie. Vmiešame do zvyšku a jedlo je hotové. Podávame s ryžou. |