
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600-700g polohrubá múka, 400ml vlažné mlieko, 1/2dcl olej ( môže byť aj olivový), 1kocka kvasníc,1PL cukor,1PL soľ, 2 konzervy tuniaka, veľa cesnaku, pizza korenie, paradajkové pyré príp. pretlak, kečup
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Pripravíme si kvások - do vlažného mlieka primiešame kvasnice a cukor, premiešame a necháme odpočívať ( cca15min)
2. Do múky pridáme kvások, olej, soľ a ja aj do cesta pridávam pizza korenie podľa chuti. Suroviny dobre spracujeme až nám vznikne vláčne cesto. Môžeme ho nechať vykysnúť, ale v prípade časovej núdze to ide aj bez kysnutia( uvedené množstvo surovín vystačí na dva plechy tejto mňamky ).
3. V miske si zmiešame tuniaka, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, soľ a paradajkové pyré. Cesto rozvaľkáme, dáme na plech potretý olejom. Pripravenú masu vylejeme na cesto a rovnomerne rozotrieme.Pečieme cca 30/40min pri teplote 220°C. Prajem dobrú chuť.