
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg paradajok, najlepšie sú také domáce čerstvé zo záhradky, alebo z trhu, aby pekne voňali, olej, cibuľa, cesnak, soľ, bazalka, parmezán, cestoviny. Rozpis je asi na tri porcie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Paradajky zalejeme v mise vriacou vodou, chvíľu necháme a ošúpeme. Nakrájame na kocky. Do hrnca dáme olej, nadrobno nakrájanú cibuľu a na tenké plátky asi dva strúčky cesnaku. Chvíľu porestujeme, pridáme 2/3 ošúpaných a nakrájaných paradajok a zopár potrhaných lístkov bazalky. Prikryjeme pokrievkou a necháme pomaly dusiť. Osolíme podľa chuti. Občas premiešame, paradajky pustia šťavu, takže môžete nechať pokrievku na hrnci, tak aby para aj unikala von. Ide o to, aby sa tá šťava vyvarila. Asi po 3/4 hodine pridáme pretlačený jeden strúčik cesnaku, ostatné paradajky a znovu bazalku. Dusíme odokryté ešte asi 10 minút. Podávame z akýmikoľvek cestovinami, špagetami, posypané podľa chuti parmezánom. Tá chuť omáčky je neskutočná.