Auticko pre ocka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piskotovu korpus zo 6 vajec, orieskovy krem: 1/2l mlieka, 2 zlaté klasy, cukor podľa chuti( ja dávam 6 vanilkových cukrov a nie je presladená), oriešky(podľa toho aké máme, ale najlepšie sú lieskové opražené), 1/2 hery a 1/2 masla alebo 1 celé maslo( kto ako chce a má skadom v chladničke), fondan alebo falosny marcipan na potiahnutie
FONDAN (od Mata 74):1 PL zelatiny, 1/4 pohara studenej vody, 1 CL lubovolnej esencie, 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu), cca 900 g preosiateho praskoveho cukru - zalezi ako sa zmes spracovava, 1/2 CL stuzeneho tuku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus prekrojime podla obr.
Plnka: Plnka: v 1/2 l mlieka si rozmiešame 2 zlaté klasy, pridáme cukor a uvaríme hustý krém, za horúca vmiešame mleté opražené lieskové oriešky a po vychladnutí vmiešame heru s maslom.
FONDAN :V 1/4 pohari studenej vody rozpustite 1 PL zelatiny a nechajte 2-3 minuty postat; potom dajte zmes do mikrovlnky zohriat pokial sa zelatina nerozpusti staci 15-20 sekund.....
Prilejte 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu) ak treba zmes opat chvilu ohrejte malo by to byt riedke (ak chcete hmotu snehobielu pouzite svetly kukuricny sirup)a pridajte 1 CL lubovolnej esencie.
Celu zmes vylejte do cca 600 g preosiateho praskoveho cukru.Zmes bude najprv riedka a bude lepit...
Cesto dajte na dosku posypanu preosiatym cukrom a mieste a podsypavajte cukrom dokial hmota berie cukor.. ked uz vidite, ze hmota uz nie je riedka a tolko nelepi potrite si ruky trochou tuku a vmieste do hmoty, mala by prestat uplne lepit a mala by ostat trosku leskla...Ked je hotova, je najlepsie ju nechat aspon den odstat na linke, v chladnicke by mala vydrzat 30 dni a v mraznicke 3 mesiace (ja som ju nikdy nemrazila); ak je hmota po vytiahnuti z chladnicky prilis tuha mozno ju nahriat v mikrovlnke - staci par sekund.....
kakaovy fondan vyrobite tak ze 200 g cukru nahradite kakaovym praskom.
A uz sa len hrame....

takto poskladame upeceny korpus
finalna uprava