
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 6 vajec, 6 PL práškového cukru, 7 PL polohrubej múky, 40 g postrúhanej čokolády, 3 ČL mletej kávy,1/2 balíčka kypriaceho prášku... KRÉM: 400ml mlieka, 2 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový puding, 3 ČL instantnej kávy, 6 - 8 PL práškového cukru, 350g masla ...OKREM TOHO: 120g piškót, 3 banány, ľubovoľný džem, káva s umom alebo ovocná šťava alebo mlieko na namáčanie piškót...čokoládová poleva
POSTUP PŘÍPRAVY
CESTO: žĺtky oddelíme od bielkov, vyšľaháme s cukrom, bielky vyšľaháme dotuha, múku zmiešame s kypriacim práškom, čokoládou a kávou...Do žĺtkovej hmoty si nastriedavo zľahka vmiešame múčnu zmes a sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu /alebo si ho vystelieme papierom na pečenie/ a pečieme na 180 °C asi 15 minút. Necháme vychladnúť.
KRÉM: 2/3 mlieka a 2PL kryštálového cukru si dáme variť, vo zvyšnej 1/3 mlieka si rozmiešame puding a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme puding, do horúceho vmiešame instantnú kávu a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a vmiešame vychladnutý puding.
ZÁVER: korpus natrieme džemom /ja som teraz použila višňový/, poukladáme namočené piškóty /namáčala som vo višňovom sirupe/ - nemajú byť tesne vedľa seba, zatrieme 2/3 krému tak, aby sa dostal aj do medzierok medzi piškótami, poukladáme banány nakrájané na kolieska - znova nemajú byť nahusto, a zatrieme 1/3 krému - vrstva má byť medzi banánmi a len trochu na povrchu a zalejeme čokoládou...Necháme dobre stuhnúť.