Pikantný bylinkový posúch do 90DD



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g celozrnej múky, 1 prášok do pečiva, 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL rozmarínu, 1 ČL bazalky, 1 ČL soli, 1 PL nasekanej pažítky, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 PL olivového oleja, 300-400ml sýtenej minerálnej vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento posúch sa hodí do 90DD na uhľohydrátový deň, keď sa môže jesť pizza a cestoviny. Pri papaní posúch nekrájajte nožom, len ho trhajte rukami, takto chutí lepšie. V originál recepte je múka celozrná asi hladká. Ja som ho dvakrát robila podľa receptu, ale bola som sklamaná z tej múky, tak som ju vymenila za grahamovú a takto sa mi podarila super vyrástla a nebola taká " zbitá " ako z tej celozrnej hladkej. Z tejto dávky na obed treba zjesť polovicu a druhú si dajte do mrazničky a pochutíte si inokedy. Na večeru si dáte kúsok torty, alebo tri kopčeky zmrzky a kocku horkej čokolády.

múka, pdp, soľ, cesnak, nemala som rozmarín, tak som ho nahradila čerstvým tymiánom a pridávam sušenú bazalku
sušená pažítka
petržlenová vňať
olej
priliala som asi 350ml minerálky, dobre premiešala a vyliala do pekáča, hustota cesta je ako klasická piškota a aj po upečení tak narástla má takú konzistenciu, pekáč som nemastila a neprihorel mi , ale ak chcete tak jemne môžte
vrch pokvapkať olejom a piecť v rúre na 220°C asi 30 minút
po upečení, vidno ako som ho zle pokvapkala olejom
horúci posúch pokvapkáme vodou, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť
pripravíme si zeleninku a trháme a papkáme , toto je polovica posúcha a nevládala som ju zjesť