farebna rolada



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

DÚHOVÁ ROLÁDA\r\n\r\n4 vajcia, 130 g kr. cukru, 100 g hladkej múky, 50 g zemiakového škrobu, štipka soli, vanilka, lyžička prášku do pečiva, potravinárske farby (najlepšie gelové)\r\nKrém: 500 g mascarpone, 250 g rastlinnej šľahačky, 80 g práškového cukru\r\nBielka vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a dobre vyšľaháme. V inej miske vyšľaháme žĺtka do peny a pridáme k bielkom. Vmiešame múku, soľ, vanilku a prášok. Cesto rozdelíme na 5 častí a do každej pridáme inú farbu. Na plech s papierom na pečenie striekame vrecúškom (urobeným napr. z papiera na pečenie) jednotlivé farebné pásy tesne vedľa seba. Pečieme asi 20 minút pri 175 °C. Po vybratí z rúry stočíme za pomoci vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Naplníme krémom. Na krém vyšľaháme macarpone s cukrom a zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku. Nakrájame na roládky.

POSTUP PŘÍPRAVY

DÚHOVÁ ROLÁDA

4 vajcia, 130 g kr. cukru, 100 g hladkej múky, 50 g zemiakového škrobu, štipka soli, vanilka, lyžička prášku do pečiva, potravinárske farby (najlepšie gelové)
Krém: 500 g mascarpone, 250 g rastlinnej šľahačky, 80 g práškového cukru
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a dobre vyšľaháme. V inej miske vyšľaháme žĺtka do peny a pridáme k bielkom. Vmiešame múku, soľ, vanilku a prášok. Cesto rozdelíme na 5 častí a do každej pridáme inú farbu. Na plech s papierom na pečenie striekame vrecúškom (urobeným napr. z papiera na pečenie) jednotlivé farebné pásy tesne vedľa seba. Pečieme asi 20 minút pri 175 °C. Po vybratí z rúry stočíme za pomoci vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Naplníme krémom. Na krém vyšľaháme macarpone s cukrom a zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku. Nakrájame na roládky.