Sustrova maskrta / Majonezovy salat na studenu misu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300 g dietnej salamy (alebo inej makkej salamy), 1 cibula, 5 ks zavaranych uhoriek, 2 lyzice oleja, 4 lyzice kecupu, 2 lyzice horcice, 1 lyzicka octu, 1/2 lyzicky cukru, 250 ml tatarskej omacky alebo majonezy, sol, cierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Netusim odkial je ten nazov, ale ja mam tento salat v svojom receptari pod tymto nazvom... Nemyslim, ze je to pomenovane po nasom minulom prezidentovi, skor po nejakom hladnom obuvnikovi :-D...
Salat je vhodny na studene misy, alebo len tak na doma z rozkom alebo inym pecivkom ;). Alebo ho nabalte manzelovi do roboty ;-).
 |
Pripravime si suroviny a nezabudneme na cukor, tak ako ja :-D |
 |
Salamu si nakrajame na rezanceky... (ale mozete aj ine geometricke utvary...) |
 |
Pridame cibulu nakrajanu na kocky... |
 |
Tiez pridame nakrajane uhorky na kocky... (najlepsie su od mojho svokra ;-) ) |
 |
V malom hrci si zmiesame olej, kecup a horcicu. Na sporaku to privedieme do varu. Nechame troska vychladnut... |
 |
Pridame cukor a ocot (ja som pridala len par kvapiek, lebo ten moj je koncetrat jak das... 25% :-O). Znovu privedieme do varu. A nechame vychladnut... |
 |
Uvarenu a vychladnutu omacku pridame do misky, premiesame so surovinami... |
 |
Rovnako primiesame tatarku. Nakoniec dochutime solou a ciernym korenim podla chuti... DOLEZITY KROK! Este nepapame..., ale odlozime do chladnicky odlezat na 12 hodin. V pripade, ze je to pre vas dlho aspon 8 hodin :-D... Podavame s cerstvym pecivom! |