Marlenka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto:4poháre hladkej múky,4vajcia,1pohár cukru,2lyžice oleja,1lyžička jedlej sódy,4lyžice medu,1pohár mletých orechov,4lyžice kyslej smotany.Na krém:500ml kyslej smotany,1pohár práškového cukru,citrônová kôra,uvarený čierny čaj.

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku nasypeme do misy,dáme do nej vyšlahané vajce s cukrom.Med ohrejeme v mikrovlnke,vmiešame doň sódu s kvapkou octu.Pridáme do misy spolu s olejom a orechmi.Všetko zmiešame,vypracujeme tuhé cesto a necháme ho v chladničke polhodinu vychladnúť.Na vymazanom plechu pečieme tenké korpusy,ktorých by malo vyjsť 5až7kusov.Každúvrstvu korpusu natrieme čiernym čajom a krémom a posypeme citrónovou kôrou.Zo zvyškov a z odrobiniek urobíme mrveničku a posypeme ňou tortu.Cez noc necháme postáť v chladničke,na druhý deň môžeme podávať.