Kávové zrná s prekvapením....
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Keďže som sa konečne odhodlala ku kúpe formičky na "kávové zrná" , neodolala som čím skôr ich vyskúšať. Na internete som si našla receptík, ktorý ma hneď upútal prepojením viacerých chutí...
POSTUP PŘÍPRAVY
Takže budeme potrebovať: 50g masla /alebo margarínu/, 1 PL práškového cukru, 1 PL kávy /mletej zrnkovej/, 1 Čl umu,12 ks piškót, ktoré si zomelieme alebo podrvíme... okrem toho si pripravíme asi 300g marcipánu alebo fondantu /môže byť dr. Oetker marcipán, alebo fondant domáci mliečny, varna a pod. - dobré je vybrať si z tých "mäkších"/ a čokoláda na povrch.
|
Podrvené piškóty, maslo alebo margarín, um, práškový cukor a kávu si v miske rozmiesime. |
|
Pripravíme si marcipán alebo fondant, vymiesené kávové "cestíčko" a formičku na kávové zrná... |
|
Marcipán alebo fondant si na doske posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme na hrúbku cca 2 mm... |
|
vložíme do formičky... |
|
opatrne vtlačíme... |
|
vložíme kúsok kávového "cestíčka - stačí ozaj málo... |
|
zase opatrne vtlačíme do marcipánu... |
|
marcipán spojíme, zbytky odstránime /mne sa dalo rukou "odštipnúť/ a kávové zrno vyklopíme... |
|
...a takto sú pripravené na ďalší krok. Na začiatku mi to išlo všelijak, ku koncu som už vyrábala ako na páse. |
|
pripravíme si čokoládku. Pomer neviem, zabudla som si odvážiť, ale je lepšie, keď nie je moc tuhá a hlavne by nemala byť horúca... |
|
kávové zrno si dáme na "držiak"... |
|
ponoríme do čokolády /je lepšie, keď ju máme v hlbšej miske, potom to ide parádne/... |
|
a necháme čokoládku stiecť... |
|
poukladáme na tácku, na ktorú si pripravíme alobal. Keď trochu stečú, preložíme si ich na druhú tácku z alobalom, aby sa nám nevytvorili "stekance". Po úplnom stuhnutí vložíme do papierových košíkov. |