Burgenlandská hovädzina s fazuľkou a šampiňónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

***1 kg hovädzieho mäsa (stehno, roštenka ap.), 2 väčšie cibule, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, 1/2 čL mčk, 1,5 čL soľ, 1 čL sladká paprika, troška rasce, na podliatie trocha červeného vína a vývar ***zelenina - cibuľa, zelená fazuľka, šampiňóny, kúsok rakúskeho špeku (nahradíme Schwarzwaldskou alebo kto má domácu voňavú prerastenú), soľ, mčk, 1 PL masla, 1 čL hlad. múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu a cesnak pokrájame a dáme speniť na olej. Mäso (umyté, osušené,) pokrájané na väčšie kusy pridáme k cibuli a poopekáme, pridáme koreniny, soľ a chvíľu restujeme. Podlejeme horúcim vývarom, vínom a prikryté dusíme domäkka.
***Na masle opečieme špek, pridáme cibuľu a chvíľu spolu restujeme. Potom pridáme šampiňóny a fazuľku, soľ, mčk a dusíme cca 7 - 8 minút pod pokrievkou, podlejeme 1 PL vývaru. Keď je všetko mäkké, zeleninu poprášime troškou hladkej múky, povaríme 2 minúty.
Podáva sa s upečenými zemiakmi.

.
ja som musela urobiť ryžu, lebo sme nemali doma zemiaky