CHEESECAKE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

11 g práškovej želatíny alebo 7 plátkov, 200 g čokoládových BB keksov, 90 g rozpusteného masla, 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 150 ml írskeho karamelového likéru, napr.Baileys, 140 ml do polotuha ušľahanej šľahačky 2 vajcia, 140 g práškového cukru, jahody na ozdobenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

1. 5 lyžíc studenej vody dajte do misy, nasypte želatinu a nechajte bobtnať 5 minút. Potom dajte misu na vriaci vodný kúpeľ a zahrievajte želatínu dokiaľ nie je číra. Medzitým nadrobte rukami sušienky, zalejte roztopeným maslom, nasypte a utlačte do tortovej formy priemer cca 20 cm. Dajte chladiť.

2. Tvaroh zmiešajte s mascarpone, likérom a želatinou. Nakoniec primiešajte šľahačku a vajcia vymiešané s cukrom do peny. Zmes vylejte na sušienkový základ. Chlaďte cca 3 - 4 hodiny.

Moje poznatky:
Je výborný, skvele vyzerá, je to môj prvý pokus, veľmi sa vydaril, behom chvíle bol zjedený. Nemala som doma Baileys, chcele som ho kúpiť, ale skoro som odpadla v obchode, že 17 €. Tak som našla niečo podobné za 6,90€. Šľahačku som vyšľahala celú normálne do tuha. Keksov som dala dva balíky a pridala som tiež maslo. Formu som mala priemer 23 cm.