
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
320g hladkej múky, 2 vajcia, 220g Hery alebo Palmarínu, 120g práškového cukru;
2 vanilkové pudingy, 1 l vody (alebo ak použijeme namiesto banánov iné (zavárané) ovocie, tak šťavu z ovocia doliatu do 1 litra vodou); 2 väčšie alebo 3 menšie banány;
1 kyslá smotana, 4 vajcia, 160g kryštálového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Z Hery, cukru, vajec a múky vypracujeme cesto, ktoré odložíme do chladničky stuhnúť.
Medzitým si urobíme puding.
Cesto dáme na plech, poukladáme na kolieska nakrájané banány, zalejeme pudingom a dáme piecť asi na 30 min. pri 175C.
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme smotanu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zamiešame k smotanovej zmesi. Natrieme na koláčik a dáme ešte na 15 minút zapiecť, kým povrch nezružovie.
Po vybratí z rúry necháme koláčik vychladnúť, aby puding stuhol. (Odstáty je naozaj lepší. Aj keď ja tiež občas neodolám ešte teplému... :-) )
![]() |
Z hladkej múky, práškového cukru, vajec a na malé kúsky pokrájanej alebo nastrúhanej Hery vypracujeme cesto. |
![]() |
Uvaríme vanilkový puding. |
![]() |
Cesto dáme na plech a poukladáme na kolieska nakrájané banány |
![]() |
Cesto zalejeme pudingom a dáme piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 175C. |
![]() |
Z bielkov vyšľaháme hustý sneh. |
![]() |
Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom a pridáme kyslú smotanu. |
![]() |
Sneh zamiešame do smotanovej zmesi, ktorú rozotrieme na koláčik a dáme ešte na 15 minút zapiecť doružova. Potom koláčik vyberieme, necháme vychladnúť a pokrájame. |